"Αρμάτα" στις Σπέτσες

"Αρμάτα" στις Σπέτσες

 

ARMATA IN SPETSES -PENSION PANAGIOTAΟι Σπέτσες είναι μία από οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Αναπαραστάσεων.
Σε κάθε μία από τις πόλεις που μετέχουν (Βρυξέλλες στο Βέλγιο, Δουβλίνο και Κορκ στην Ιρλανδία, Μπαϊλέν στην Ισπανία, Σλάφκωφ στην Τσεχία, Τιούκσμπερυ στη Μεγάλη Βρεταννία, και Ύδρα και Σπέτσες στην Ελλάδα) γίνεται αναπαράσταση ενός ιστορικού γεγονότος.

Έτσι λοιπόν η « Γιορτή της Αρμάτας» στις Σπέτσες αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση για το νησί. Η αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας στο λιμάνι των Σπετσών το 1822 γίνεται κάθε χρόνο το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις διαρκούν μια εβδομάδα, είναι καλλιτεχνικές και θρησκευτικές και συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου.

Η «Γιορτή της Αρμάτας» είναι ιδανική για μια εξόρμηση στο νησί καθώς τόσο η υποβλητική αναπαράσταση της ναυμαχίας όσο και πυρπόληση του ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας είναι θεαματικές καθώς ολοκληρώνονται με χιλιάδες πυροτεχνήματα.
Οι Σπέτσες είναι ένα νησί με μεγάλη ναυτική παράδοση και υπήρξαν ανέκαθεν αγαπημένος προορισμός για τους Αθηναίους, είτε για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, είτε για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Νησί κατάφυτο με πεύκα, παλιά αρχοντικά, καρνάγια και πλούσια νυχτερινή ζωή τραβά το ενδιαφέρον όλων των ηλικιών, ενώ αποτελεί αγαπημένο προορισμό για ταχύπλοα, ιστιοπλοϊκά και μεγαλύτερα γιώτ λόγω των πολλών χώρων ελλιμενισμού, τις παροχές που τους προσφέρει και τις άπειρες επιλογές για θαλασσιες βόλτες στον αργολικό κόλπο.

Καλέστε μας έγκαιρα για την κράτησή σας και σίγουρα θα μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι από το μοναδικό αυτό θέαμα!

 

 


Copyright © 2014 || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ | ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
| Web design & Hosting by skiathosweb.gr - Photography by Angela Apostolaki |